Skip to content

Moliti sa sv. Maravillas od Isusa

Knjižica molitava sv. Maravillas od Isusa

Sveta Maravillas od Isusa, bosonoga karmelićanka i jedna od najistaknutijih figura terezijanskog karmela dvadesetog stoljeća, izazvala je veliki interes među našom vjerskom javnosti izdavanjem njezina životopisa (Ako mu ti dopustiš…, Glas Koncila 2020.) na hrvatskom jeziku. 

Velika privlačnost i aktualnost ove svetice dolaze u prvom redu iz njezina radikalnog nasljedovanja crkvene naučiteljice, reformatorice i majke karmelskog Reda, svete Terezije od Isusa. Ona se odvažno zauzimala za očuvanje izvorne karizme Karmela, čak i onda kada je mnogima bilo prihvatljivije prilagoditi se duhu vremena ublažujući zahtjevnost života kojim su već stoljećima živjele bosonoge karmelićanke.

Plod te vjernosti nadahnućima Duha Svetoga jest taj da su čitava Crkva, a posebice karmelski Red, obogaćeni još jednim izuzetnim uzorom za nasljedovanje. Autentična svetost nikad ne zastarijeva i uvijek iznova osvaja duše. U brojnim se zemljama svijeta utjecanje moćnom zagovoru sv. Maravillas od Isusa uvelike raširilo.

Isto se sada događa i među hrvatskim narodom u kojemu od izdavanja svetičine biografije postoje brojna svjedočanstva o uslišenju molitvi po njezinu zagovoru. Molbe brojnih hrvatskih štovatelja svetice da na jednom mjestu mogu naći sabrane pobožnosti i molitve njoj u čast ostvarile su se izdavanjem ovog molitvenika. Neka on bude mala, ali valjana, pomoć da duše žedne ljubavi dođu do Boga koji ispunja sve želje srca.

dr. sc. don Josip Mužić

Svi su predmeti rad bosonogih karmelićanki iz Španjolske te se i na ovaj način potiče širenje apostolata svetice i pomaže u ostvarivanju svrhe Zaklade. Ako želite naručiti ovaj ili neki drugi nabožni predmet, ispunite narudžbu ili nam možete poslati e-mail s odabranim predmetima izravno na  zakladasvetamaravillas@gmail.com