Skip to content

Zrake svjetlosti i ljubavi

Knjižica u kojoj su sabrane misli svete Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke, vjerne kćeri sv. Terezije od Isusa i jedne od najvećih mističarki XX. stoljeća, prvi je put izdana 1981. godine zaslugom Generalne postulature Procesa za proglašenje svetom časne majke Maravillas.

Od tada se objavilo nekoliko izdanja knjižice u tisućama primjerka, a sada je svjetlo dana ugledalo i ovo izdanje na hrvatskom jeziku. Knjižica predstavlja izvrsnu nadopunu već objavljenom svetičinu životopisu naziva „Ako mu ti dopustiš…” (Glas Koncila, 2020.) kojim se apostolat svete Maravillas od Isusa uvelike proširio među vjernicima Crkve u Hrvata.

Riječ je o duhovnoj ostavštini svetice u kojoj su na jednom mjestu navedene brojne svetičine misli u kojima se razmatra njezin odnos s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom.
Misli su preuzete iz brojnih svetičinih pisama duhovnicima, sestrama karmelićankama i dobročiniteljima koji su iznimno poštovali časnu majku Maravillas od Isusa. One nam pomažu u razumijevanju karmelske duhovnosti koja se temelji na kontemplaciji, kao i na vlastitom produbljivanju odnosa prema Gospodinu i Njegovoj majci. Željeli bismo da se čitanjem ovih misli mnogi približe svetoj Maravillas od Isusa, osjete njezinu zaštitu i moćni zagovor, kako bi i naš život, poput onoga svete Maravillas od Isusa, mogao biti odsjaj zraka svjetlosti i ljubavi.

Svi su predmeti rad bosonogih karmelićanki iz Španjolske te se i na ovaj način potiče širenje apostolata svetice i pomaže u ostvarivanju svrhe Zaklade. Ako želite naručiti ovaj ili neki drugi nabožni predmet, ispunite narudžbu ili nam možete poslati e-mail s odabranim predmetima izravno na  zakladasvetamaravillas@gmail.com