O sv. Maravillas iz medija

Predstavljamo vam knjižicu sabranih misli jedne od najvećih mističarki 20. stoljeća

„Zrake svjetlosti i ljubavi“ - je knjižica duhovne ostavštine svetice u kojoj su na jednom mjestu navedene brojne svetičine misli u kojima se razmatra njezin odnos s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom

„Zrake svjetlosti i ljubavi“ – misli sv. Maravillas od Isusa

Bog zove sve duše, a one koje je odabrao za svetost zove onako kako On želi, kada On želi i gdje On želi. Iako se pobožnost prema svetoj Maravillas od Isusa na poseban način gaji u samostanima koje je ona osnovala, danas je ime svete Maravillas od Isusa obišlo gotovo čitav svijet.

Sabrane misli sv. Maravillas od Isusa: „Zrake svjetlosti i ljubavi“

Željeli bismo da se čitanjem ovih misli mnogi približe svetoj Maravillas od Isusa, osjete njezinu zaštitu i moćni zagovor, kako bi i naš život, poput onoga svete Maravillas od Isusa, mogao biti odsjaj zraka svjetlosti i ljubavi.

Sveta Maravillas od Isusa: Zrake svjetlosti i ljubavi

Predstavljamo knjižicu u kojoj su sabrane misli ove svetice, bosonoge karmelićanke, vjerne kćeri sv. Terezije od Isusa i jedne od najvećih mističarki XX. stoljeća.

Prvo čudo po zagovoru sv. Maravillas od Isusa

Prvo čudo po zagovoru svete Maravillas vezuje se uz ozdravljenje tada dvadesetdvogodišnje Alfonse Garcia Blazquez iz Salamanke u Španjolskoj...

Karmelićanka. Osnivačica Karmela u Indiji i deset Karmela, samostana u rodnoj Španjolskoj.

Već za njezina života svjedočilo se o mnogim čudima, no njezina je smrt to daleko više pokazala. Napokon, sv. Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 1998., a svetom 2003. godine.

ČUDESAN ŽIVOT SVETICE

Već s pet godina položila je svoj doživotni zavjet čistoće. Do konca svoga života bila je vjerna misteriju koji je Bog od nje zahtijevao

Sv. Maravillas od Isusa u Hrvatskoj

Krajem lipnja u Republici Hrvatskoj osnovana je zaklada „Sveta Maravillas od Isusa”. Vođeni isključivo željom da se kroz njihov rad proslavi Gospodin te da se i na našim prostorima čuje za moćni zagovor ove velike svetice, koju nazivaju duhovnom kćeri svete Terezije, troje osnivača laika, spremno je prepoznalo i odgovorilo na Božji poticaj.

Osnovana zaklada ‘Sveta Maravillas od Isusa’ – pomagat će djevojkama koje žele postati karmelićanke da ostvare poziv

Zaklada želi omogućiti svim djevojkama koje se osjećaju pozvane živjeti izvornim životom svete Terezije od Isusa plaćanje troškova putovanja, ali i tečaja španjolskog jezika, uz obvezu pisma preporuke duhovnika.

mladikatolici.net: Bosonoga karmelićanka – svetica XX. stoljeća

Samostan bosonogih karmelićanki u naselju San Lorenzo (Escorial) nosi naziv Karmel od Presvetog Srca Isusova i svetog Josipa, a sveta Maravillas ga je nazivala kućom koju joj je tako teško bilo napustiti.

Sveta Maravillas od Isusa, vjerna kći svete Terezije od Isusa i jedna od najvećih mističarki 20. stoljeća

Sveta Maravillas od Isusa – njezine su posljednje riječi bile: „O, kakva je radost umrijeti kao karmelićanka!”

muzevnibudite.com: Sveta Maravillas od Isusa – svetica našeg vremena

Dana 4. svibnja 2003. g., samo pet godina nakon što je proglašena blaženom, papa Ivan Pavao II. proglasio je u Madridu sv. Maravillas od Isusa svetom. Riječ je o iznimnoj svetici XX. st., bosonogoj karmelićanki i mističarki koja se u našem vremenu istaknula kao jasni i svijetli znak terezijanskog Karmela.

Sveta Maravillas od Isusa – svetica XX. stoljeća

Bosonoga karmelićanka i mističarka XX. stoljeća – sv. Maravillas od Isusa – rodila se 4. studenog 1891. kao Maria de las Maravillas Pidal y Chico de Guzman u Madridu, u obitelji u kojoj su se uvijek isticale prave katoličke vrednote.

Zaklada
„Sveta Maravillas od Isusa”

Lovretska 27
21000 Split, Croatia

+385 91 782 5389
zakladasvetamaravillas@gmail.com